Renovatie oud kantoorpand in Utrecht
Renovatie oud kantoorpand in Utrecht

Transformatie kantoorpand in Utrecht

In Utrecht hebben onze e-monteurs in twee fases meegewerkt aan de transformatie van een oud kantoorpand. Het pand staat in het centrum van Utrecht, aan de St. Jacobsstraat.

De bouw heeft in twee fases plaatsgevonden. Onze collega Gerson is in beide fases betrokken geweest namens Ventimon. ‘’In fase 1 hebben we de oude installatie helemaal gestript. We hebben het pand stroomvrij gemaakt. Vervolgens hebben we al het leidingwerk opnieuw aangebracht.’’ Het hele kantoor was gestript. De verdiepingen waren grote ruimten en de kantoorwanden ontbraken. ‘’We hebben in de plafonds alles voorbereid qua leidingwerk, zodat we in de 2e fase de kabels naar beneden konden halen.’’
 
Ook de hoofdverdelers moesten vervangen worden. Op het dak werd nieuwe voeding aangebracht. Omdat de locatie ingezet gaat worden voor een ICT afdeling was het belangrijk dat het qua netwerk helemaal in orde was en dat de stroomvoorziening in orde was.
 
Het was best een veelzijdige klus, maar vooral een lange klus. De twee fases duurden samen zo’n twee jaar, inclusief tussenpose. 
 
‘’In de tweede fase moesten we het leidingwerk weer omleggen, omdat er toch wat aanpassingen waren. Toen hebben we weer een gedeelte moeten strippen en opnieuw moeten aanleggen. Nu konden we wel meteen doorpakken. Op alle verdiepingen moesten we het elektrawerk doen. Elke verdieping had een keuken, de designlampen moesten aangesloten worden en de bureaus hebben we voorzien van spanningsrails. 
 
Over het project
In opdracht van KlokGroep heeft Ventimon voor de vervanging van de elektrotechniek gezorgd. Het project is inmiddels afgerond. 

Beelden KlokGroep

Hoofdopdrachtgever Novaform
Architect K3 Architectuur 
Directievoerder KlokGroep
Realisatie KlokGroep Totaalonderhoud
Installatie Elektrotechnisch bedrijf Ventimon
 

Opdrachtgever:
Klok Groep

Plaats:
Utrecht

Start:
01-07-2021

Werkzaamheden:
Elektro techniek

Type bouw:
Renovatie

Type gebouw:
Utiliteit

Vragen of advies?
Bel ons op:
of mail ons:

Opdrachtgevers voor wie wij werken