Oss - renovatie 113 woningen
Oss - renovatie 113 woningen

Renovatie 113 woningen in Oss

In Oss werken we met de w-monteurs en de e-monteurs aan de renovatie van 113 woningen. Het project is begonnen in de zomer van 2021 en loopt door tot maart 2022. De 113 woningen in de Schadewijk worden grondig gerenoveerd. Er werken veel verschillende bedrijven samen in de wijk. Ook de bewoners zijn vaak nog aanwezig. Dit vergt veel van alle betrokken partijen. Onze jongens proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de bewoners.

''We beginnen in de woning met het vernieuwen van de riolering. Er zat asbest in de oude afvoerleidingen, dus deze moesten vervangen worden. Wij leggen de nieuwe riolering en waterleiding aan. De grote blauwe pijpleidingen zijn nieuw. Deze gaan nu via het plafond door de woning. Deze zaten eerst in een schacht in de schouw in de woonkamer. Maar hier zit ook asbest, dus dat mag niet meer gebruikt worden. Dit wordt helemaal afgekoppeld en is niet meer in gebruik. Om de nieuwe afvoerleiding komt straks nog een koof. Het sanitair wordt er ook allemaal uitgesloopt, net als de keukens. Wij slopen een deel eruit en doppen de waterleiding en de afvoer af. Na ons komt er weer een andere partij die hun werk moeten doen. De tegels moeten van de muren af en de elektra moet vervangen worden. We werken met alle aanwezige partijen in een treintje achter elkaar aan en samen met elkaar. Het is dus belangrijk dat al het werk volgens de planning gebeurd, anders zit je elkaar in de weg. En dat is bij zo'n groot project nog wel eens even aanpoten.''

Naast loodgieters, elektriciens, stucadoors en schilders zijn er ook veel dakdekkers aan het werk. '''s morgens moeten we de cv ketel en de riolering afkoppelen zodat de dakdekkers het dak kunnen vervangen. Aan het eind van de dag sluiten we het weer aan, want dan moet de verwarming weer aan kunnen en moet er weer gedoucht kunnen worden. De meeste woningen blijven namelijk bewoond.'' 

Felix en zijn collega's werken altijd met een goed humeur aan deze grote klus. 'Je moet zelf de sfeer er inhouden, en dat lukt ons altijd wel. Je moet de klus samen met elkaar maken.'' Dat de verschillende partijen van elkaar op aan moeten kunnen is wel duidelijk: 
''Nadat alles weer gestuct is komen we terug om de waterleidingen in het sanitair en de keukens opnieuw aan te sluiten.'' De heren zijn van begin tot het eind betrokken bij de woningen. In totaal duurt de renovatie per woning zo'n 8 weken. 

Opdrachtgever:
Heijmans

Plaats:
Oss

Start:
01-07-2021

Werkzaamheden:
Installatie techniek
Elektro techniek

Type bouw:
Renovatie

Type gebouw:
Woningbouw

Vragen of advies?
Bel ons op:
of mail ons:

Opdrachtgevers voor wie wij werken