Nijmegen - Blokje om
Nijmegen - Blokje om

Blokje om in Nijmegen

In de wijk Jerusalem in Nijmegen worden 220 nieuwe sociale huurwoningen gerealiseerd. De oude woningen worden gesloopt. Op het project lopen vier e-monteurs van Ventimon rond. Ze werken achter elkaar aan vanaf de opbouw fase tot en met de eindafwerking. Elke week worden vier woningen opgeleverd.

De snelheid zit er in. Binnen een paar dagen worden de woningen gesloopt en opnieuw gebouwd. Dit is mogelijk doordat de woningen gebaseerd zijn op houtskeletbouw, ze zijn prefab gemaakt in de fabriek. 

We spraken met Henk en vroegen hem naar het project. ''De elektrische installaties zitten al deels in de wanden verwerkt. En de wanden komen hier aan en worden met een kraan in elkaar gezet. Dan is het alleen nog maar aan elkaar koppelen met centraal dozen en dan is de installatie gemaakt. We hoeven dan alleen nog de meterkast en de technische ruimte in orde te maken.'' Samen met drie collega's werkt Henk aan de woningen in Nijmegen. Henk en zijn collega zijn verantwoordelijk voor de beginfase en twee andere collega's werken de woningen af. Het is een geoliede machine. Alle partijen werken achter elkaar door om in vijf weken volledige woningen klaar te maken. 

''In de hele technische ruimte moeten wij de installatie maken. De leidingen gaan allemaal naar de meterkast, dus al die kabels trekken wij door. Ook koppelen we de centraaldozen in de woning en lassen we deze af.'' aldus Henk. De woningen zijn duurzaam en energiezuinig. Ze zijn bijna allemaal gasloos. Henk: ''In de meterkast zit een kastje die ervoor zorgt dat de hoofdzekering er niet uit klapt. Dit is nodig omdat alles elektrisch is. Het is een extra beveiliging.''

Over het project: in opdracht van Dura Vermeer zorgt Ventimon voor de elektro techniek. De nieuwbouw betreft een renovatie van een complete wijk. Zo'n 220 woningen worden gesloopt en opnieuw gebouwd. We zijn begin 2021 gestart met onze e werkzaamheden.

Hoofdopdrachtgever Talis
Realisatie Dura Vermeer
Installatiewerk Ventimon elektrotechnisch bedrijf 


 

Opdrachtgever:
Dura Vermeer

Plaats:
Nijmegen

Start:
01-02-2021

Werkzaamheden:
Elektro techniek

Type bouw:
Nieuwbouw

Type gebouw:
Woningbouw

Vragen of advies?
Bel ons op:
of mail ons:

Opdrachtgevers voor wie wij werken