Nieuws
U bent hier:
  • home
  • Blog
  • Als erkend leerbedrijf blijft ventimon investeren in de toekomst
Ga terug

Als erkend leerbedrijf blijft Ventimon investeren in de toekomst

Toegevoegd op: 26 - 08 - 2015
De continuïteit van elke bedrijfstak, zo ook in de installatietechniek, staat of valt met de instroom van jonge vakmensen. Daarom stelt Ventimon al jaren haar deuren open voor stagiaires uit het beroepsonderwijs. Directeur Heino Smits: “Als erkend leerbedrijf nemen we onze verantwoordelijkheid om de nieuwe generatie te motiveren, boeien én te binden voor een baan in de techniek.”
Begin augustus zijn de wettelijke taken van de kenniscentra, waaronder het erkennen van leerbedrijven en het borgen van kwaliteit, overgedragen aan de nieuwe Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Ventimon is een van de bedrijven die zich samen met SBB inzet om leerlingen de beste praktijkopleiding te geven. “En dat is hard nodig”, aldus Heino Smits, “want goede techneuten zijn schaars. Als leerbedrijf investeren wij in de toekomst van de branche en in de toekomst van ons bedrijf door leerlingen binnen de organisatie op te leiden tot technische specialisten.”

Het bieden van een werkplek
Via uitgebreide persoonlijke begeleiding en beoordeling, doet een leerling bij Ventimon praktijkervaring op. Hierdoor krijgen jonge mensen een goed beeld wat het beroep inhoudt en wat er van hen wordt verwacht. Heino: “Wij bieden de leerlingen een werkplek die past binnen onze dagelijkse bedrijfsvoering én binnen de studierichting. De leerling moet immers het beroep kunnen uitoefenen waarvoor hij of zij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.”

Professionalisering
Natuurlijk zijn goede begeleiding en coaching essentieel. “Hoe je het ook wendt of keert: het aannemen van stagiaires blijft een investering. Maar ik ben overtuigd dat wij als erkend leerbedrijf een steen bijdragen aan de professionalisering van het vak. En uiteindelijk plukken wij daar allemaal de vruchten van!”

Opdrachtgevers voor wie wij werken