Nieuws
U bent hier:
  • home
  • Blog
  • Ventimon legt focus op aardwarmtesystemen
Ga terug

Ventimon legt focus op aardwarmtesystemen

Toegevoegd op: 12 - 06 - 2015
In deze tijd waarin fossiele brandstoffen steeds schaarser worden en de gasprijzen stijgen, is het aanleggen van een aardwarmtesysteem voor zowel bedrijven als particulieren een aantrekkelijke optie. Ventimon werkt momenteel aan het installeren van zo’n duurzaam systeem in Bergharen.
Aannemersbedrijf P. Kaal b.v. uit Groesbeek werkt samen met Ventimon aan een nieuw te bouwen woning in Bergharen. De eigenaar van het nieuwe pand heeft gekozen voor een aardwarmtesysteem (gesloten bron). Hierbij maakt men gebruik van de warmte die in de aarde opgeslagen zit. Door in de bodem collectoren aan te brengen en een warmtepomp te installeren kan deze energie, onttrokken aan het rond gepompte brine-mengsel (water/Glycol), gebruikt worden voor het verwarmen en koelen van huizen en panden plus het verwarmen van tapwater.Vorige week heeft Van 't Hof Grondboringen het imposante voorwerk gedaan. “Er zijn drie lussen naar een diepte van ongeveer 100 meter geboord”, legt Ramon de Graaf, projectleider bij Ventimon, uit. “Hier is de bodemtemperatuur constant rond de 10 tot 12 graden. De warmtepomp onttrekt deze warmte middels een koudemiddel en geeft dit met hulp van zijn compressor af aan de verwarmingsinstallatie in de woning. In de zomer bestaat de mogelijkheid om de overtollige warmte vanuit de woning terug naar de aarde te voeren, dit bevordert tevens de regeneratie (opwarming) van de bodem. Een ideaal systeem dus om gebouwen zomers mee te koelen en in de winter mee te verwarmen.”


Aardwarmtesystemen in de lift

Hoewel niet alle gebouwen zich lenen voor een aardwarmtesysteem, verwacht Ventimon dat de vraag naar dit systeem de aankomende jaren sterk zal toenemen. Ramon: “Duurzaam wonen en werken worden steeds belangrijker. Natuurlijk moeten we als bedrijf hierin mee. Systemen blijven zich ontwikkelen en wij als Ventimon doen dat dus ook. Stilstaan is funest!”


Opdrachtgevers voor wie wij werken