Nieuws
U bent hier:
  • home
  • Blog
  • Ventimon heeft oog voor goed zakendoen
Ga terug

Ventimon heeft oog voor goed zakendoen

Toegevoegd op: 03 - 04 - 2015
Heino Smits van Ventimon heeft oog voor ondernemen. Niet voor niets timmert zijn installatiebedrijf goed aan de weg. Misschien is het succes van Ventimon te verklaren door de manier waarop het bedrijf geleid wordt. Goed zakendoen en goed zijn voor je omgeving gaan hier namelijk hand in hand. “Wij hielden ons al bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen, voordat wij überhaupt van deze term hadden gehoord.”
​Als ondernemer moet je commercieel zijn. “Als er elke maand geld bij moet, dan houdt het snel op”, aldus Heino Smits. Maar volgens de directeur hoef je je daarvoor niet te gedragen als ‘een olifant in een porseleinkast’. “Het heeft te maken dat je verantwoordelijkheid neemt voor de effecten die jouw bedrijfsactiviteiten hebben op mens, milieu en bedrijfsvoering. Wij zijn ons daar redelijk bewust van.” 

Bedrijfscultuur
Sinds een aantal maanden hangt er in de kantine van Ventimon een houten bord met een toepasselijke tekst. Deze heeft betrekking op de omgang met en tussen collega’s en klanten. Karakteristiek voor de bedrijfscultuur van Ventimon. “Het welzijn van de medewerkers is essentieel. Een goede sfeer is niet alleen prettig; ik wil immers ook met plezier naar mijn werk gaan. Maar medewerkers die goed in hun vel zitten, presteren bovendien beter, zetten vaak dát stapje extra en zijn een goed visitekaartje richting klanten.” 

Verantwoordelijkheid
Verantwoord ondernemen gaat echter verder dan het welbevinden van het personeel, vindt Heino. “We zoeken continu naar oplossingen die bijvoorbeeld minder belastend zijn voor het milieu. Denk aan het aanbieden van energiezuinige installaties bij klanten, maar ook aan de zonnepanelen die we vorig jaar op ons bedrijfspand hebben laten zetten. Een ander voorbeeld is het sponsorbeleid, zoals de totstandkoming van Hospice Wijchen. Zulke dingen zijn bij ons vanzelfsprekend. Zo probeert Ventimon op haar eigen manier een bijdrage te leveren aan een betere wereld.”

Opdrachtgevers voor wie wij werken