Nieuws
U bent hier:
  • home
  • Blog
  • Ventimon op de bres voor hospice wijchen
Ga terug

Ventimon op de bres voor Hospice Wijchen

Toegevoegd op: 30 - 01 - 2015
Hospice Wijchen wordt vandaag geopend door Clemens Cornielje, commissaris van de Koning in Gelderland. Dit huis, waar stervenden hun laatste dagen kunnen doorbrengen, is mede tot stand gekomen door de gulle hand van tientallen Wijchense bedrijven. Ook Ventimon heeft haar steen bijgedragen aan dit bijzondere gebouw!
Paul Kokke, voorzitter van de bouwcommissie, is een trots man. Trots op Hospice Wijchen, maar vooral ook trots op ‘zijn’ Wijchen. Inwoners en bedrijven uit deze gemeente hebben de afgelopen maanden de handen ineengeslagen voor de bouw van het huis. “Het is hartverwarmend om te zien hoe betrokken men is bij de hospice”, aldus Kokke. “Wat dat betreft is Wijchen nog écht een hechte dorpsgemeenschap. Met de komst van de hospice kunnen zieken in de laatste fase van hun leven toch dicht bij hun familie en vrienden zijn. Ik denk dat de Wijchenaren heel goed beseffen dat misschien zij ook ooit in hun directe omgeving met de hospice te maken krijgen.”

Nederland vergrijst sterk en ook de gemeente Wijchen krijgt de komende jaren te maken met deze vergrijzing. Het aantal chronisch zieken neemt hierdoor flink toe en daarmee stijgt de vraag naar terminale zorg en mantelzorg. Kokke: “Daarnaast daalt het aantal mantelzorgers. De gezinnen zijn kleiner dan vroeger en steeds minder kinderen wonen in de buurt van hun ouders. Daarom is Hospice Wijchen een welkome aanvulling op de huidige zorgfaciliteiten. Voorheen moesten patiënten altijd uitwijken naar Hospice Nijmegen of het Bijna Thuis Huis in Druten. Niet ideaal.”

Sponsors
Tientallen Wijchense organisaties stelden de afgelopen tijd gratis goederen en diensten beschikbaar. “Het ene bedrijf leverde bijvoorbeeld kosteloos timmerlieden of loodgieters, een andere onderneming sponsorde materialen. Ook Ventimon wilde graag een duit in het zakje doen. Zij hebben met enkele andere bedrijven gezorgd voor de gehele badkameruitrusting. Het is geen verrassing dat Ventimon de helpende hand bood. Directeur Heino Smits is altijd wel in voor dit soort initiatieven.” 

Nieuwsgierig naar het resultaat van alle inspanningen? Kom op 31 januari en 1 februari tussen 10.00 en 16.00 uur naar de open dagen in Hospice Wijchen (Fazantstraat 66).

Opdrachtgevers voor wie wij werken